About

CEO and Founder
Maja Gullmo

Adress
Studentvägen 43
237 31 Bjärred
Sweden

E-mail
maja@majabaja.se

Phone
+46 (0) 723 948 948

VAT/Moms:
SE800418418301
Approved for VAT since 2013/Godkänd för F-skatt sedan 2013.

MajaBaja – dress Swedish for happy life (in Swedish)
CEO and Founder av MajaBaja Design är Maja Gullmo. Mamma till två goa pojkar. MajaBaja.se lanserades 2013 då företaget startade. Drivkraften bakom företaget är framförallt den stora glädjen det ger mig att få klä vuxna och barn i helt unika designkläder av mjuka och färgglada kvalitetstyger. Varje plagg är skapat med kärlek!

Från idé till dröm
När jag var liten satt jag ofta och tittade på när min mor sydde. Hon trädde med varsam hand sin Singer från 1961. Nu många år senare är hon sjuk och kan inte sy mer. När jag var mammaledig med vårt första barn, Tom fick jag därför den gamla symaskinen. Det tog flera månader innan jag vågade närma mig den eftersom jag alltid fått höra på syslöjden i skolan att jag inte var något vidare bra på att sy.

En dag när vår son låg i spjälsängen för att sova tog jag mod till mig, lustigt nog så här 25 år senare trädde jag den gamla maskinen snabbt och helt rätt utan någon beskrivning. Vissa saker från barndomen sätter sig konstigt nog i ryggmärgen och försvinner aldrig. Mitt första alster, ett par sparkbyxor, tog säkert över 5 timmar att sy. Jag var inte något vidare nöjd med resultatet men kom på mig själv att jag glömt både tid och rum och att stunden, där för mig själv kändes väldigt varm, behaglig och viktig! Att sy är fantastiskt roligt och avkopplande. Jag fick utlopp för min kreativa sida som legat och vilat de sista åren när jag arbetat hårt. Jag är utbildad civilingenjör och sysslar med fastighetsekonomi och juridik. Teater, dans, musik och all form av skapande har alltid legat mig nära hjärtat och fick nu när tid fanns plats och näring som ett fint komplement till det jag vanligtvis fyller mina dagar med. Jag blev helt enkelt nyfiken och ville lära mig mer!

En god vän till mig sa att jag hade viss talang och borde köpa mig en ny symaskin, som varken lät som en traktor eller tuggade sönder tygerna. Jag gillade min mors gamla Singer men var så nyfiken på att lära mig mer att jag köpte mig hela 4 nya maskiner. Drömmen växer sig sakta större. Maskinerna spinner fint, tyglagret bara växer och växer och beställningarna rullar in…

Varmt välkomna!